Results

Vitrines Musea & Overig

De kunst van het presenteren

In opdracht van musea, reizende exposanten, winkeleigenaren en particulieren ontwerpt en bouwt Saint-Gobain GLASSOLUTIONS Glascom glazen vitrinesystemen voor vaste en wisselende collecties. Een vitrine van Glascom is bedoeld om waardevolle objecten tentoon te stellen en om deze te beveiligen of te beschermen tegen aanraking of klimaatinvloeden. Het voorwerp in de vitrine is altijd belangrijker dan de vitrine zelf. Een goede vitrine ondersteunt de tentoonstelling door middel van verlichting, bescherming (conservering en beveiliging) en het juiste aanzicht. Het inzetten van het juiste type glas (bv. extra helder ontspiegeld glas), de constructie en het openingsmechanisme garanderen het beste zicht op het object. Glascom levert zowel standaardvitrines als maatwerk vitrines, om volledig te kunnen voorzien in de wensen van haar opdrachtgevers. Ook gekoelde op maat gemaakt wijnwanden en glazen meubels worden door Glascom gemaakt.


Kastvitrine

Met het toepassen van deze volglazen scharnierende deur ontstaat een maximaal zicht op de objecten. De deur is toepasbaar in een kasvitrine, wandvitrine en tafelvitrine, maar ook als volledig glazen scharnierende deur in uw meubelwerk. De standaard uitgevoerde veiligheidsbeglazing kan gehard of gelaagd uitgevoerd worden, met een dikte tussen 8mm. en 12,76mm. Helder, extra helder of zelfs extra-helder ontspiegeld glas is mogelijk.


Wandvitrine

Deze wandvitrine is voorzien van een volledig scharnierende glazen kap om zo eenvoudig toegang te verkrijgen tot de objecten. Door het toepassen van gasdrukveren, kan de vitrine altijd door één persoon zonder extra hulpmiddelen geopend worden en blijft de vitrine openstaan.

De objecten kunnen recht reeks aan de stabiele achterwand bevestigd worden, of geplaatst worden op schappen. Bij de uitvoering met een vaste bodemplaat, kunnen de objecten ook op de bodemplaat gepresenteerd worden.


Tafelvitrine

Deze tafelvitrine is voorzien van een scharnierende glazen kap om zo eenvoudig toegang te verkrijgen tot de objecten. Na opening blijft de glazenkap  in een vaste openstand staan.


Schilderijvitrine

De shadow box vitrine is ontworpen om op een zo veilig en esthetisch mogelijke wijze schilderijen te kunnen presenteren. De bescherming om het schilderij heen zorgt voor een minimale optische obstructie, doordat gebruik wordt gemaakt van extra helder ontspiegeld glas. Gekozen kan worden voor UV-werend gelaagd glas of voor gehard glas. Het glas wordt rondom 45 graden verstek geslepen en onderling UV-verlijmd. De glazen kap is gefixeerd op het basisframe. Het schilderij wordt bevestigd aan de achterwand. Indien gewenst, kan een passieve klimaat beheersing ingebouwd worden. Aan de achterzijde van het stalen frame kunnen depot-ophanggaten aangebracht worden. Deze vitrine is zeer goed toepasbaar bij frameloze schilderijen.


Wijn vitrine

Verschillende soorten wijnen vragen om verschillende bewaar-, en consumeertemperaturen. Glascom produceert geconditioneerde wijnwanden en wijnmeubels op maat, zodanig dat de wijnen juist geconserveerd worden, zonder hinderlijke condensvorming op het glas. De wijn vitrines kunnen zo ingedeeld worden dat er verschillende temperatuurzones ontstaan. Glascom heeft in de loop der jaren verscheidende wijnvitrines op maat geproduceerd, voor o.a. wijnhandelaren, restaurants en particulieren. Dit zijn altijd unieke ontwerpen en betreft maatwerk.


Specials

Glascom helpt met het realiseren van uw ideeën. In een vroeg stadium werken we graag intensief samen met u, om de ontwerpwensen en technieken met elkaar in harmonie tot maatwerk te voltooien. Door onze innovatiekracht, de kennis van producten en technieken, kunnen wij samen met u de grenzen van het maakbare opzoeken en een optimale technische oplossing aandragen, zonder aantasting van het design. Laat u leiden door uw fantasie, wij produceren het wel.


Accessoires / Configuratie

De Glascom vitrines bestaan standaard uit inerte materialen en UV-verlijmde veiligheidsbeglazing. Alle vitrines hebben een stabiele constructie. Door het toepassen van speciale technieken en producten, kan Glascom in iedere presentatiewens voorzien. Denk hierbij aan braakwerendheid, luchtbehandeling, verlichting, glastypen, etc.. Hieronder vindt u meer informatie over de kenmerken van de vitrines en welke configuratie mogelijkheden er zijn om uw vitrine te optimaliseren, zodat deze aan al uw wensen voldoet.


Wie zijn wij

GLASSOLUTIONS Glascom is ruim 40-jaar actief in de presentatiewereld. Glascom houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en produceren van vitrines. Naast het inrichten van Musea en tentoonstellingen, fabriceert Glascom vitrines voor winkels en juweliers. Ook gekoelde wijnwanden op maat zijn door Glascom ontwikkelt. Particulieren die hun  bijzondere verzameling tot hun recht willen laten komen of op zoek zijn naar glazen meubels, weten Glascom te vinden.


Contact

Industrieweg 34

3762 EK Soest

Netherlands

033 4502 890