Results

Veel daglicht en kleurecht uitzicht?

Duurzaam bouwen is vandaag niet meer weg te denken uit onze samenleving.
Saint-Gobain gaat hier volledig in mee en maakt nog een extra stap: wij ontwikkelen duurzame materialen om het welzijn en comfort van de mensen te verbeteren.

Ons nieuwste product ECLAZ ONE, is hier een sprekend voorbeeld van.
ECLAZ ONE is uitermate geschikt voor de nieuwbouw en renovatie markt en is perfect inzetbaar voor Bijna Energie Neutrale gebouwen en passiefhuizen.
Het duurzame aspect van dit product zit hem in de verbeterde energiebalans; dus minder energieverlies naar buiten en meer gratis zonnewarmte naar binnen.
Een woning met ECLAZ ONE heeft hierdoor minder verwarmingskosten.

 

Veel gezond daglicht binnen


ECLAZ ONE zorgt ook voor extra comfort dankzij de uitzonderlijk hoge lichttransmissie van 80%.
Daglicht is van levensbelang voor de mens. Daglicht zorgt voor minder stress hormonen, hogere productiviteit, minder ziekteverzuim, betere leerprestaties en zorgt bovendien ook voor minder kunstlicht en dus voor minder kosten. 
Als licht breekt in een prisma of we kijken naar een regenboog dan zien we kleuren.
Het is geweten dat met name het zachtblauwe kleurgebied activerend werkt en ons gevoel van welzijn en comfort verhoogt.
Tijdens de ontwikkeling van ECLAZ ONE werd aan dit zachtblauwe kleurgebied extra aandacht besteed, door net van dit belangrijke kleurdeel heel veel licht binnen te laten.
Hierdoor draagt ECLAZ ONE bij aan ons biologisch ritme en verhoogt zo ons welzijn.

Door deze optimale lichtinval is ECLAZ ONE dan ook uitermate geschikt voor kantoren, ziekenhuizen, scholen, sportcentra en openbare gebouwen, plaatsen waar men hoge daglicht eisen stelt.
De extra hoeveelheid licht komt ook goed van pas aan de donkere noordzijde van een gebouw.
Het is alsof we de ramen aanzienlijk groter maken door de hogere lichtinval.

 

Zeer neutraal doorzicht, Hoge kleurechtheid

 

Extra voordeel van de ECLAZ ONE is de zeer lage buitenlicht reflectie, slechts 15%, waardoor het  aanzicht esthetisch een heel neutrale beglazing wordt.
 

Een ander comfort verhogende factor is de kleurbeleving. De meeste bewoners vinden het erg belangrijk om een uitzicht te hebben op de echte kleuren van de dingen die we buiten waarnemen.
De optimale kleurweergave ervaren we natuurlijk bij gewoon daglicht. Deze heeft het cijfer 100. ECLAZ ONE scoort zeer hoog met een kleurweergave van 98,2. Dus door ECLAZ ONE zien we de dingen heel natuurgetrouw.

 

Kortom, ECLAZ ONE is de beglazing van morgen, die vandaag reeds beschikbaar is en beantwoordt aan de  richtlijnen voor glas in de nabije toekomst :
het isoleert optimaal, laat meer gratis zonnewarmte binnen, is heel neutraal, met een hoge daglichtinlaat en een uitzicht naar buiten met een zeer hoge kleurechtheid.

 

Meer productinformatie>

 

09/28/2018 - 12:21
Product