Results

Start nieuwbouw GSBV in Arnhem

GLASSOLUTIONS B.V. heeft projectontwikkelende bouwpartner Giesbers in Wijchen gevraagd een concept voor haar nieuwe huisvesting te ontwikkelen. Samen met partners Palazzo Architecten, Croes Bouwtechnisch Ingenieursbureau, K+ Adviesgroep, Hoppenbrouwers Techniek en Exaedes Bouwrealisten heeft Giesbers een plan ontwikkeld op Businesspark IJsseloord2 in Arnhem. Een grondig proces waarbij belevingswaarde, gebruikswaarde en toekomstwaarde steeds zijn afgewogen, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een voor alle stakeholders sluitende businesscase en een uniek en representatief gebouw.


Efficiencyslag met hoofdkantoor én regiokantoor op één showcase locatie

De huidige Arnhemse vestiging van GLASSOLUTIONS B.V., industrieel isolatieglas producent en -groothandel, sluit niet meer aan bij de toekomstplannen en gewenste representativiteit van het bedrijf. GLASSOLUTIONS zet in op zes sterke regiokantoren die oplossingen kunnen bieden voor de steeds complexere vraagstukken vanuit de markt. Met de nieuwe huisvesting waar  twee vestigingen samenkomen op Businesspark IJsseloord2 in Arnhem kan GLASSOLUTIONS een efficiencyslag in haar bedrijfsprocessen maken.
 

Artist impression Nieuwbouw GSBV in Arnhem


Representatief én gezond gebouw

De nieuwbouw zal het regionale verkoopkantoor in Arnhem, inclusief de productiehal,  én het hoofdkantoor gevestigd in Soest, op één locatie onderbrengen.
In de ontwerpeisen stond bovenaan dat het gebouw praktisch toont waar GLASSOLUTIONS voor staat en wat haar expertise is: (gevel)beglazingen produceren en leveren aan de professionele bedrijven in de bouwsector. Ook een belangrijke voorwaarde is dat het een ‘gezond en prettig kantoor’ is voor de medewerkers en klanten die er in verblijven.

GLASSOLUTIONS is van mening dat vaak onderschat wordt welke bijdrage de juiste beglazing, in relatie tot de geveloriëntatie, levert aan de gezondheid, de stemming en productiviteit van de mensen in het gebouw. De juiste glaskeuze ondersteunt een aangenaam binnenklimaat en visueel comfort met veel natuurlijk, activerend daglicht. Het nieuwe gebouw krijgt daarom een volglazen voor- en zijgevel met de zonnewarmtewerende, elektronisch tintbare SAGEGLASS en CLIMAPLUS COOL-LITE XTREME 70/33 met extreem hoge daglichttoetreding.
Om de informele en toegankelijke, open cultuur én het gevoel van gezamenlijkheid te versterken worden in het interieur veel glazen deuren en binnenwanden toegepast.
Vanzelfsprekend allemaal glasproducten uit eigen huis, waarmee het nieuwbouw project een referentie is uit de reeks glasoplossingen die GLASSOLUTIONS kan bieden; een showcase om trots op te zijn!

Planning

Dit project wordt gerealiseerd in opdracht van Wibur B.V., de toekomstige eigenaar van het gebouw waarvan GLASSOLUTIONS de gebruiker wordt. Inmiddels is de bouw gestart. De geplande ingebruikname is voorjaar 2021.
Mijlpalen in het bouwproces zijn te volgen via onze LinkedIn pagina en op deze projectpagina.

 

Artist impression Nieuwbouw GSBV in Arnhem

Architect

Palazzo B.V., Duiven

Website

Projectontwikkelende Bouwpartner

Giesbers Ontwikkelen en Bouwen, Wijchen

Website

Bouwtechnisch Bureau

Croes Ingenieurs, Nijmegen

Website

Installatie advies

K+ Adviesgroep bv, Echt

Website

Electrotechniek

Hoppenbrouwers Techniek, Arnhem

Website

Advies Duurzaam Ontwikkelen

Exaedes Bouwrealisten, Roermond

Website

Interieur

RESET interieurontwerp, Amersfoort

Website

Interesse in dit project?