Results

Saint-Gobain op nr.71 in TOP500 NL Bedrijven Beste Reputatie

Saint-Gobain heeft met positie 71 een mooie notering ontvangen in de MT500 - het toonaangevende onderzoek naar bedrijven met de beste reputatie van Nederland. Het onderzoek wordt al 19 jaar uitgevoerd door de redactie van vakblad MT in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam.

Kenmerkend voor de aanpak van de MT500 is de peer-to-peer-beoordeling: respondenten wordt gevraagd hun oordeel te geven over bedrijven die in hun eigen branche actief zijn. Professor Henk Volberda leidt met zijn Amsterdam Centre for Business Innovation het reputatie-onderzoek. “Het idee is dat je als beslisser beter kunt beoordelen over een bedrijf dat in dezelfde branche opereert dan over een bedrijf dat wat activiteiten betreft verder van je af staat. Wie kun je beter vragen naar je reputatie dan je branchegenoten?”.

Bedrijven worden beoordeeld op vier pijlers diens productleiderschap, excellente uitvoering, klantgerichtheid en aantrekkelijk zijn als werkgever. De beste bedrijven scoren goed op al deze criteria volgens het onderzoek. 

"Het behalen van een toppositie in de algemene top 500 of een toppositie in een van de subcategorieën is een kroon op het werk van uw organisatie. Een goede reputatie kan je immers niet kopen en bereik je enkel door over een lange periode moeilijke zaken heel goed uit te voeren”, stelt MT-hoofdredacteur Remy Ludo Gieling. 

Volgens leiderschapsexpert Ben Tiggelaar, die voor MT jonge talenten interviewt over hun leiderschap, is het belang van een goede reputatie niet te onderschatten. "In een krappe arbeidsmarkt zijn de eerste associaties die mensen hebben bij een organisatie essentieel. Vergelijk het met de eerste indruk die je als persoon maakt. Dat beeld kleurt alle waarnemingen die verder volgen. "

Winnaar 2019 is het hightech bedrijf ASML uit Veldhoven. 

Klik op de afbeeldingen om de volledige MT500-ranking of het rapport te downloaden:

 

ranking MT500

PDF MT500 rapport

 


 

06/26/2019 - 12:10
Corporate