Results

Rijksmuseum Schiphol

Luchthaven Schiphol is voorzien van een bijzondere glasconstructie.

En daar heeft GLASSOLUTIONS Glascom een bijdrage aan geleverd!
De Holland Boulevard, de ruimte tussen Lounge 2 en 3 achter de paspoort controle, heeft een nieuw interieur naar ontwerp van NEXT Architects gekregen.


Context

Saint-Gobain GLASSOLUTIONS won de aanbesteding voor de levering van maar liefst 68 ton glas voor de massieve glazen kern en de vrijstaande glaswanden rondom dit project. Al met al was het een grote uitdaging met in achtneming van alle (veiligheids)voorschriften op Schiphol. Een innovatief staaltje werk, deze speciale glasconstructie die zich onderscheidt door zijn samenstelling, opbouw en omvang (2.200 m2) .

GLASSOLUTIONS heeft verschillende bevestigingstechnieken getest om aan de strikte eisen van de architect en opdrachtgever te voldoen. Verlijming met transparante, dubbelzijdige tesa® ACXplus tape bleek uiteindelijk de ideale techniek. Niets is aan het toeval overgelaten bij dit project. Om de glaspanelen tot gelaagde, glazen bouwstenen te verlijmen heeft GLASSOLUTIONS een eigen assemblagelijn gebouwd. Ook zijn diverse proeven uitgevoerd, om de glasconstructie te laten voldoen aan de strikte eisen die vanuit Schiphol gesteld zijn qua veiligheid en onderhoud.

De montage van deze zware constructie was een heuse uitdaging. De afdeling Glasprojecten van DE HERMANS GROEP monteerde de glazen bouwstenen tot decoratieve scheidingswanden van 3,37m hoogte, deels onderbroken door de vitrines.

 

Architect

NEXT Architects - Amsterdam

Website

Glas leverancier

Glassolutions - Soest

Contact

Glasplaatsing

DE HERMANS GROEP

Website

Toegepaste producten

De volgende Saint-Gobain producten zijn in dit project gebruikt:

  • de strokenwanden zijn voorzien van 10 mm SGG PLANICLEAR; (10.000 stroken van 70 x 3377 mm; samengesteld met dubbelzijdig tape tot een scheidingswanden van 70 mm dik);
  • scheidingswanden met SGG STADIP 88.2 en SGG STADIP CONTOUR 88.2;
  • glasstroken boven de doorloop en vluchtdeur zijn van SGG SECURIT 10 mm;
  • de deuren van de winkel zijn van SGG STADIP SECURIT 55.2 met een bedrukte folieprint tussen het glas;
  • het glas van de vitrinedeuren is P6B Polyguard 2-zijdig ontspiegeld met een dikte van 23 mm.  Daarnaast hebben wij ook de staalprofielen t.b.v. glasmontage, de HSW’s, de MDF panelen met RVS finish achter het glas geleverd en de logo’s op de RVS finish.

Producten

CONTOUR

Gebogen glas

SECURIT

Gehard veiligheidsglas

STADIP PROTECT

Inbraakvertragend en kogelwerend veiligheidsglas

Interesse in dit project?