Results

Marineterrein, Amsterdam

Triple glas voor Marineterrein in Amsterdam

Het project betreft de renovatie van gebouw 27E op het Marineterrein te Amsterdam. Het Marineterrein staat kort voor de geleidelijke transitie van militair complex naar openbaar gebied. Tijdens het Nederlands voorzitterschap van de EU in 2016 draagt het pand de naam Europagebouw.

Gekozen is voor eXtra Neutrale drievoudige beglazing  CLIMATOP XN. Voor het trappenhuis is de beglazing door middel van een HD digitaal printproces voorzien van een keramische print PICTUREit.


Context

De betreffende vleugel is, vooruitlopend op een nooit uitgevoerde renovatie, volledig gestript en provisorisch wind- en waterdicht gemaakt. In de eerste helft van 2016 is Nederland voorzitter van de EU en vinden alle daaraan gerelateerde bijeenkomsten plaats op het Marineterrein, georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De ambtelijke vergaderingen vinden voor een aanzienlijk deel plaats in het daar aanwezige congrescentrum. Daarnaast zijn er in die periode, zowel op het Marineterrein als in de stad, gerelateerde evenementen in een breed cultureel programma.
Naar aanleiding van dit evenement is besloten gebouw 27E te renoveren en deels ter beschikking te stellen aan de Centrale Projectorganisatie EU2016 van Buitenlandse Zaken. Het gebouw zal daarom worden aangeduid als het ‘Europagebouw’. [...]  Het gebouw moet op een casco plus niveau gereed gemaakt worden om deze nieuwe functies te kunnen faciliteren. De ontwikkeling creëert hoogwaardige vierkante meters die deels tijdens, en als geheel na, het voorzitterschap beschikbaar zijn voor (tijdelijke) exploitatie bij de herontwikkeling van het Marineterrein. Het gebouw is in huidige staat in principe een ruwbouw casco. De noord- en zuidgevel zijn geheel verwijderd en dichtgetimmerd. Alle E&W installaties, inclusief sanitair alsook alle indelingen en afbouw zijn compleet verwijderd.

- Bron en meer informatie: Prince Cladding Benelux  -

 

Gevelbouwer

Prince Cladding Benelux BV - Zoeterwoude

Website

Glasproducent en -leverancier

GLASSOLUTIONS Rijswijk

Contact

Fotograaf

Cees Stokman (Prince Cladding)

Architect

Bureau SLA - Amsterdam

Website

Toegepaste producten
  • CLIMATOP XN 8*-12A-8-12A-*66.2 - alle ruiten hebben 1 schuine zijde;
  • CLIMATOP XN 8*-12A-4-12A-*6 met middelste ruit SATINOVO MATE;  
  • Voor het trappenhuis CLIMAPLUS XN SECURIT  10-15A-*66/2 XN met digitaal geprint motief op geharde buitenruit.
     Alle ruiten zijn rondom afgescherpt.

Producten

Digitaal geprint glas

Digitale geprint glas voor optimale personalisatie van gevel of interieur

Interesse in dit project?