Results

Hotel Ampère, Parijs

Een gevoel van welbehagen binnen het hotel in Parijs

GLASSOLUTIONS werd door Hotel Ampere in Paris benaderd om haar badkamers opnieuw te ontwerpen en te transformeren tot een plek van rust en weldaad. De kennis van GLASSOLUTIONS om technologie en ontwerp te combineren was doorslaggevend in dit project.


Context

Dicht bij de Arc de Triomphe en het Champs Elysées vindt u Hotel Ampère. De perfecte combinatie van charme en traditie. Een comfortabel en modern hotel in het centrum van een van de meest prestigieuze wijken van Paris. Ontwerper Fabrice Knoll, specialist in hotels en badkamers, voerde de leiding over de architectuur en het ontwerp. Hij baseerde zijn ontwerp op vloeiende lijnen en harmonie. In elke badkamer zijn een DESIRE LED spiegel en een INSPIRATION LED douchewand geïnstalleerd.

Hotel Ampère is een viersterrenhotel met ongeveer honderd kamers. Voor deze renovatie was de hoteldirectie op zoek naar iets speciaals en bijzonders. Iets wat nergens ander te vinden zou zijn. Het hoofddoel was het creëren van een SPA en het zorgen voor een prettig gevoel van welbehagen in een dergelijke omgeving.


Toegepaste producten

GLASSOLUTIONS ontwikkelde een reeks producten waarin licht in het glas werd geïntegreerd. Vooral licht was essentieel, want juist licht is verbonden met het SPA-gevoel en heeft het in zich een bijzondere atmosfeer te scheppen. GLASSOLUTIONS DESIRE spiegels en INSPIRATION douchewanden, ontworpen in nauwe samenwerking met ontwerper Fabrice Knoll, maken een nieuwe synergie mogelijk tussen glas en licht. Dit stelt veel meer voor dan simpele verlichting. Ze worden een bron van rust en privacy. Om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de klant is gekozen voor een warme witte temperatuur LED verlichting ( tussen 3000 en 4000 graden Kelvin).

 


Resultaten

De kleuren en de intensiteit kunnen worden veranderd al haar gelang de wens van de klant. Trouwe klanten die er al jaren komen hebben de nieuwe kamers geprobeerd en willen nu geen andere meer. Nu vinden ze de kamers prachtig vanwege de badkamer; in het bijzonder vanwege het persoonlijke ‘Zen’ karakter.

 


Producten

SWALLOW LED-spiegels

LED spiegels maken van de badkamersfeer een waar kuuroord

"Dit wekte bij onze klanten nieuwe gevoelens op en een andere perceptie. Ze werden erdoor verleid. Sommige van onze klanten zijn decorateur en zij raakten er ook door geïnspireerd."

Jean-Marie Blanc, Hotel Ampère managing director

Interesse in dit project?