Results

De Tower Bridge, London

Een perfecte match tussen oude en nieuwe technologie

Voor de 120e verjaardag van London’s iconische Tower Bridge, heeft Glassolutions een 11 meter lange glazen vloer in het voetpad van London’s Tower Bridge geïnstalleerd, die het de bezoeker mogelijk maakt om, vanaf een hoogte van 42 meter boven de Theems, een blik te werpen op de rivier, de wegen en de voetpaden.


Context

De Tower Bridge  werd op 30 juni 1894 geopend door de Prins van Wales; de toekomstige Koning Edward VII en het is een van de bekende symbolen van London. De brug was in 1892 klaar en de bouw kostte 8 jaar en werd uitgevoerd door vijf grote bouwfirma’s en door het harde werk van 432 bouwlieden. De installatie van de glazen vloer in het hooggelegen voetpad is een van de meest belangrijke veranderingen van de tentoonstelling sinds haar opening in 1982. Deze geweldige vernieuwing biedt de bezoeker een fantastische blik op niet alleen het leven in London maar ook op het hefmechanisme van de brug. Ze kunnen zelfs ervaren hoe de basculebrug open gaat vlak boven de Theems.


Toegepaste producten

GLASSOLUTIONS won het contract voor het ontwerp en de productie van het (éénrichtings-)glas dat is geïnstalleerd in de vloer van elk van de twee 11,5 meter lange voetpaden op de Tower Bridge.
De bestaande vloeren werden verwijderd en er werd een stalen constructie geplaatst waarin de 80 mm. dikke glazen vloerpanelen, die elk bestaan uit 7 lagen glas, werden gelegd. De panelen bestaan uit PLANITHERM ULTRA N II low-E gelamineerd glas, DIAMANT extra helder glas en LITE-FLOOR antislip glas en kunnen het gewicht aan van zes olifanten!

Deze speciaal op maat gemaakte glazen vloer heeft een enorme stootvastheid. Het kan klappen aan van grote krachten van buitenaf zoals hoge windsnelheden en schepen en het is bijzonder duurzaam. Even belangrijk echter was de stootvastheid tegen klappen van binnen op de glazen vloeren en het zó ontwerpen van de vloer dat een reparatie, als gevolg van de meer dan 600.000 bezoekers per jaar, eenvoudig zou zijn. Dus voor een snelle- en eenvoudige vervanging werd er een extra glaslaag aangebracht die kan worden opgeofferd zonder gevolgen voor de structurele integriteit in geval van schade.


Resultaten

Deze prestatie kan worden toegeschreven aan het team van Glassolutions in combinatie met de kennis van de technici van de Tower Bridge. De nieuwe glazen vloer is geïnstalleerd zonder onderbreking van het auto-, voetgangers- en scheepvaartverkeer over de brug en de rivier.

Waar je ook staat in London; overal kun je een van de meest spectaculaire attracties van de stad zien; de Tower Bridge. De enige plaats waar je hem niet kon zien was vanaf de voetpaden van de brug zelf. Nu kun je die ervaring op een unieke en spectaculaire manier wel beleven!


Producten

Glazen vloeren

Glazen vloeren combineren stijl en design met veiligheid en duurzaamheid.

"Als het gaat om de ontwikkeling van en het zekerstellen voor de toekomst is dit de meest uitgebreide verandering voor de Tower Bridge."


 

 

 

Interesse in dit project?