Results

Adidas Brand Centre, Austria

GLASSOLUTIONS levert de fonkelzwarte glazen gevel van Adidas Hoofdkantoor

GLASSOLUTIONS heeft het glas geleverd waarvan de gevel van de zwarte monoliet is gemaakt; het Adi Dassler Brand Center (ADBC) ; het nieuwe hoofdkantoor van Adidas. Het gebouw is genaamd “Black Crystal” en drukt een gevoel van tijd uit. Aan de buitenkant tijdloos en aan de binnenkant de voortgang van tijd.
 

Overdag lijkt het gebouw op een homogeen zwart fonkelende steen. Zelfs de deuren zijn hierin opgenomen. Het interieur moest zo vrij mogelijk zijn van belemmerende elementen zodat het eenvoudig is aan te passen voor verschillende evenementen. Het foyer opent alle ruimte naar een gezonken arena omgeven door zetels, terwijl aan de andere kant 24 projectoren werelds grootste cinema van 150m breed vormen, met geluidseffecten om de gewenste emoties los te maken.


Context

In 2006 ontwierp de Oostenrijkse architectenstudio Querkraft de nieuwe Adidas bedrijfscampus en het nieuwe hoofdkantoor voor evenementen, presentaties, productpresentaties en bijeenkomsten. Het Adidas Dassler Brand Center (ADBC) werd gebouwd om de vaste kernwaarden van het merk uit te drukken. De “Black Crystal” laat zien dat het merk onafhankelijk is van modetrends.
Als een samensmelting tussen landschap en architectuur demonstreert het mystieke rust met de zwarte glazen monoliet en haar constante ontwikkeling naar de toekomst met de arena in het gebouw.


Toegepaste producten

Voor de glazen gevel is  het VARIO systeem gebruikt op basis van PARSOL grijs, in de massa gekleurd glas. Dit geeft het gebouw een elegantie in al haar eenvoud, dat perfect past bij de doelstelling van Adidas het gebouw de identiteit van het bedrijf te laten weerspiegelen.


Resultaten

Het hoofdkantoor van Adidas geeft de perfecte combinatie weer tussen de bedrijfsidentiteit van tijdloosheid aan de buitenkant en de constante ontwikkeling van de sport en nieuwe technologieën
aan de binnenkant. Daarbij komt dat de ruimte ook fungeert als multifunctionele omgeving, die klanten, werknemers en andere gasten benutten als grote ruimte om te relaxen en om elkaar te ontmoeten.
 


Producten

PARSOL

In de massa gekleurd glas voor interieurdecoratie of zonnewarmtewering

"De technische uitdaging in het plannen van de gevel lag in het scheppen van een uniform, transparant en naadloos gebouw, waarin presentatieruimtes, opslagruimtes en publieke ruimtes pasten in een grote kaasstolp.  De “Black Crystal” was bedoeld als een scherp hoekige, simpele en transparante grote vorm, zonder verbindingsstukken of uitbouwen."

Interesse in dit project?