Results

Over letselveiligheid valt niet te onderhandelen!

 

De NEN3569 beschrijft de toepassing van veiligheidsbeglazing als afscheiding bij gelijkvloerse situaties. De norm minimaliseert hiermee de kans op verwondingen door glasbreuk bij iemand die door de afscheiding met veiligheidsglas heenloopt.  

Het Bouwbesluit verwijst niet expliciet naar deze NEN3569. Daarom wordt nog vaak gedacht dat de NEN3569 niet wettelijk verplicht is maar een keuzeoptie, die als meerwerk apart afgesproken moet worden met de opdrachtgever. 

In het Bouwbesluit wordt echter wel verwezen naar de NEN2608. Deze NEN2608 beschrijft dat in elke situatie waarbij glasbreuk kan leiden tot persoonlijk letsel, veiligheidsglas moet worden toegepast. Het onderwerp van de NEN3569 wordt dus nu nadrukkelijk genoemd in de NEN2608 als onderdeel van het Bouwbesluit.

Veiligheidsglas moet worden toegepast beneden de 85 cm vanaf de vloer, voor deuren en zijpanelen is dit zelfs 140 cm.  In gebouwen waar veel mensen aanwezig zijn ter plaatse van de verkeersruimten (gangen e.d.) is veiligheidsglas verplicht tot een hoogte van 140 cm. Veiligheidsglas is verplicht aan de zijde waar de stootbelasting kan plaatsvinden. Het is dus goed mogelijk dat veiligheidsglas aan twee zijden moet worden toegepast.

Deuren of ramen die naar binnen draaien en lager dan 60 cm vanaf de vloer beginnen moeten aan twee zijden veilig zijn dus twee zijden veiligheidsglas tot een hoogte van 140 cm.

Laat de glasoplossing die u aan uw klanten aanbiedt hun persoonlijke veiligheid garanderen.
Er wordt vertrouwd op uw professionaliteit en vakkennis: bij elke kans op verwonding door glasbreuk is de toepassing van veiligheidsglas niet onderhandelbaar!

Neemt u contact op met uw GLASSOLUTIONS contactpersoon. Wij helpen u graag de juiste glaskeuze te maken.

 

09/25/2018 - 17:11
People