Results

Zagatti Whiskey Museum

Extra helder glas voor mooie whiskeys

De mooie single malt whiskeys van het in oktober 2018 geopende Zagatti  Museum in Sassenheim rusten op extra helder DIAMANT glas.

GLASSOLUTIONS Dubrit in Ridderkerk mocht de 300 m2 glazen leggers en vitrine panelen van het extra heldere geharde veiligheidsglas, SECURIT DIAMANT leveren. 
DIAMANT is een uiterst doorzichtige extra-blank glas met een zeer neutrale kleur. Het zeer lage ijzeroxidegehalte geeft het glas optimale helderheid en transparantie. 

Het is bijzonder geschikt voor het tentoonstellen en beschermen van voorwerpen die een optimale kleurweergave vereisen.

Naar de specificaties van DIAMANT >


Persbericht

Zagatti Museum opent zijn deuren
's Werelds beroemdste whiskycollectie 'The Unseen Valentino Zagatti Collection' vanaf heden in Sassenheim te bezichtigen

Sassenheim, 9 oktober 2018 - Vandaag is in Sassenheim het Zagatti Museum officieel geopend. Niet een typisch Nederlands museum, maar eerder een museum dat men in Schotland zou verwachten: het is namelijk speciaal opgericht om de Zagatti-collectie van circa 3.000 flessen single malt whisky tentoon te stellen. Door whiskyliefhebbers is er reikhalzend naar de opening uitgekeken want nergens anders ter wereld komt een collectie van een dergelijke omvang samen.

De Zagatti-collectie bestaat uit circa 3.000 flessen en omvat vele bijzondere exemplaren; zo stamt de oudste fles uit 1843. Scotch Whisky International, het Nederlandse bedrijf dat is gespecialiseerd is in whiskybeleggingen, heeft in 2015 een groep van twintig beleggers bij elkaar gebracht en zo de aankoop van de Zagatti-collectie kunnen realiseren. Er was wel een aantal voorwaarden dat de Italiaanse Valentino Zagatti bij de verkoop van zijn 'levenswerk' stelde: de collectie dient tien jaar bij elkaar te blijven en mag pas na vijf jaar worden doorverkocht. De laatste voorwaarde van de voormalige eigenaar was simpel en duidelijk: de collectie moest in een museum worden ondergebracht.

Michel Kappen, initiator van het museum en oprichter van Scotch Whisky International: "Toen wij in 2015 de collectie van de heer Zagatti mochten overnemen, waren de twintig aangetrokken beleggers volledig overtuigd van de zeldzaamheid van deze unieke collectie en het rendement dat kan worden behaald wanneer de collectie vanaf 2020 mag worden doorverkocht. Met het aantrekken van de Zagatti-collectie zijn we gegadigden uit onder meer Rusland en China én het whiskymuseum in Edinburgh voorgebleven."

'The Unseen Valentino Zagatti Collection'
De Zagatti-collectie is het levenswerk van Valentino Zagatti die tijdens de Tweede Wereldoorlog door een handgranaat op 12-jarige leeftijd zijn zicht verloor. In de afgelopen vijftig jaar verzamelde Zagatti ruim 3.000 flessen die hij op de tast heeft aangeschaft. Gezien zijn hoge leeftijd besloot de inmiddels 83-jarige Zagatti een aantal jaar geleden dat het tijd was de collectie van de hand te doen. Gezien Zagatti's visuele handicap heeft de collectie de officieel de naam The Unseen Valentino Zagatti Collection toegewezen gekregen. Het levenswerk van Valentino Zagatti zal de komende tien jaar bij elkaar blijven en bij Scotch Whisky International aan de Industriekade in Sassenheim te bezichtigen zijn.

Zagatti Museum - SECURIT DIAMANT


Producten

DIAMANT

Extra helder glas voor een hoog neutraal doorzicht

SECURIT

Gehard veiligheidsglas

Interesse in dit project?