
L'AIR DU TEMPS IN LIERNU: STERREN VOOR DE CHEF EN DE ARCHITECTUUR
Te midden van het platteland van Hesbignonne cultiveert chef Sang Hoon Degeimbre een moestuin van meerdere hectaren, waarvan hij de producten gebruikt in zijn tweesterrenrestaurant. We bevinden ons in Liernu, in een oude vierkantshoeve die typisch is voor de streek. In april 2018 richtte het restaurant zich nog meer op de tuin met een nieuwe ruimte. Een 23 meter lange glazen gevel maakt zichzelf onzichtbaar en zorgt voor een innige verbinding van de gasten met de natuur.
De locatie is uniek, net als de nauwgezet toegepaste filosofie van de chef. Tachtig procent van wat er wordt gekookt, wordt ter plaatse geproduceerd volgens de principes van de biodynamische landbouw. Wat niet uit de moestuin komt, komt van zorgvuldig geselecteerde lokale producenten. In de keuken geldt het 'zero waste' principe en worden ook andere chefs opgeleid in een toekomstgericht, afvalvrij koken.
De architectuur spiegelt de keuken van Sang Hoon Degeimbre: compromisloos verankerd in het land, authentiek en open voor de natuur. Vanaf hij het gebouw 5 jaar geleden had aangekocht, had de chef-kok zich een glazen zaal in de tuin voorgesteld. Het is een goede zaak geweest om het concept 5 jaar te laten rijpen. Nu heeft dit project een veel betere oriëntatie. De zaal ligt bijna langs de volledige zuidkant van de oude hoeve, met slechts twee rijen tafels, zodat alle gasten zich 'in de tuin' kunnen voelen.