Results

Meer daglicht voor senioren woningen en privé huis

Stichting Vredewold kiest voor de CLIMAPLUS ECLAZ ONE van Saint-Gobain.

Voor het project Goldbergsingel te Leek, een woongebouw met zelfstandige wooneenheden voor ouderen, is de gewone dubbele beglazing vervangen door de ECLAZ ONE.

In totaal gaat het om 150m² ECLAZ ONE met Ecotec warm-edge afstandshouder, in verschillende samenstellingen geplaatst door Schildersbedrijf Overwijk te Zevenhuizen.

Met ECLAZ ONE wordt  gekozen voor een neutrale 1.0 beglazing, die meer daglicht doorlaat, en positief bijdraagt aan de energiebalans van de woning (warmteverlies en warmtewinst door de ramen).

Bovendien filtert Eclaz One voornamelijk op het zachtblauw licht dat activerend werkt en ons gevoel van welzijn en comfort verhoogt. Een extra troef voor wooneenheden. In 2018 volgt fase 2!

 

Voor de woningeigenaar in Wassenaar werd door de beperkte sponningsdiepte gekozen voor een Krypton gevulde spouw van 10mm. De zwarte warm-edge afstandshouder verbetert nog eens verder de totale isolatiewaarde van het raam (kozijn en glas). En de zwarte kleur van de ECOTEC had ook de voorkeur boven de standaard aluminium afstandshouder. 

Detail ECLAZ ONE met zwarte ECOTEC afstandshouder

 

12/07/2017 - 15:25
Product