Results

Saint-Gobain in Nederland "TOP EMPLOYER 2016"

In 2016 behoort Saint-Gobain wereldwijd opnieuw tot de beste werkgevers. Ook de Nederlandse Saint-Gobain-vestigingen zijn onderscheiden met het certificaat TOP Employer Nederland 2016, op grond van hun kwaliteiten als werkgever. Saint-Gobain geldt hiermee in 21 landen als Top Employer. Deze certificering wordt toegekend aan organisaties die voor hun HR-beleid de hoogste normen toepassen.

Dit jaar voor de eerste keer heeft Saint-Gobain in Nederland deelgenomen aan het certificeringsprogramma van Top Employer voor het jaar 2016. Voor deze certificering is het HR beleid en zijn de arbeidsvoorwaarden van de Nederlandse Saint-Gobain bedrijven uitgebreid getoetst door een onafhankelijke partij, het Top Employers Institute,  op 9 verschillende gebieden:

  • Talent Strategy;
  • On-boarding;
  • Career and Succession Management;
  • Workforce planning;
  • Learning & Development;
  • Performance Management;
  • Leadership Development;
  • Compensation & Benefits;
  • Culture.

Het feit dat het certificaat behaald is betekent dat wij hebben kunnen onderbouwen dat het HR beleid binnen de Saint-Gobain bedrijven in Nederland voldoet aan de door Top Employer gestelde wereldwijde norm. De erkenning als Top Employer biedt Saint-Gobain in Nederland de kans om zich te profileren als ‘employer of choice’, en biedt bovendien de gelegenheid om ons beleid te meten aan andere Top Employers en via deze benchmark verder te verbeteren. In zekere zin is het certificaat te vergelijken met dat van een ISO certificaat, en dan dus specifiek voor HR beleid en praktijk.

Saint-Gobain is wereldleider op het gebied van het creëren en inrichten van duurzame leefomgevingen en van de ontwikkeling, productie en distributie van innovatieve bouwmaterialen en high-end materialen. Daarbij presteert Saint-Gobain - met vestigingen in 66 landen en circa 170.000 medewerkers - ook al jarenlang uitstekend als het gaat om goed werkgeverschap en om de ontwikkeling van haar medewerkers. “ Interne mobiliteit, diversiteit in onze teams, betrokkenheid van medewerkers en de ontwikkeling van talent vormen de vier pijlers van ons HR-beleid. Hierdoor zijn zowel wij als bedrijf als onze medewerkers optimaal toegerust voor de uitdagingen van morgen”, vertelt Dieter Babiel, HR-directeur van de Algemene Delegatie van Saint-Gobain in Midden Europa. Saint-Gobain is een solide, open-minded bedrijf dat langdurige carrièrekansen biedt.

De basis voor de Top Employer-certificering is een jaarlijks wereldwijd onderzoek onder leidende werkgevers, waarbij de bedrijven die zich consequent en op lange termijn inzetten voor de ontwikkeling van medewerkers en voor goed werkgeverschap kunnen worden gecertificeerd. Dennis Utter, Global Business Director van het TOP Employers Institute zegt hierover: “Alleen de beste arbeidsvoorwaarden voor medewerkers waarborgen op de lange termijn dat deze zich optimaal kunnen ontplooien; niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak.”

Over Saint-Gobain
Saint-Gobain behoort tot de grootste industriële bedrijven ter wereld. Met een leidende positie op het gebied van het creëren en inrichten van de duurzame leefomgeving ontwikkelt, produceert en distribueert Saint-Gobain innovatieve bouwmaterialen en high-end materialen. Saint-Gobain biedt duurzame oplossingen voor de uitdagingen op de gebieden groei, energiebesparing en milieubescherming. Met 170.000 medewerkers in 66 landen behaalde Saint-Gobain in 2014 een omzet van 38,3 miljard euro.

Contactpersonen voor de media:

Regina Decker, Hoofd Communicatie
www.saint-gobain.de
regina.decker@saint-gobain.com
Tel: +49 (0)241 40020-130

Daniel Pohl, Communicatiemanager
www.saint-gobain.de
daniel.pohl@saint-gobain.com
Tel: +49 (0)241 40020-132

Nicole Broekhuizen, Manager Human Resources
GLASSOLUTIONS Nederland • www.glassolutions.nl
nicole.broekhuizen@saint-gobain.com
Tel. +31 (0)33 450 28 00


 

02/23/2016 - 09:19