Results

MASTER-SOFT - Red Dot Design "Best of the best"Award 2015

MASTER-SOFT is de de nieuwkomer in het Saint-Gobain figuurglas gamma MASTERGLASS.

De ontwerpers Savinel en Rozé beoogden met het verrassende en verleidende motief een gevoelservaring te introduceren en een warme en zachte uitstraling op te roepen. Actueel zijn in interieurs de matte materialen zoals het effecttype van een  "perzikschil". MASTER-SOFT volgt deze trend van matte materialen.

Technologisch hoogstandje
Het graveren van de driedimensionale motieven van MASTER-SOFT waren voor Saint-Gobain een nieuwe uitdaging. Om het patroon te verkrijgen werden speciale matrijzen door R&D van Saint-Gobain ontwikkeld

Grafisch effect creëert privacy
De structuur van diagonalen en het volledige matte oppervlak biedt privacy van personen en objecten achter het glas. Het doorzicht krijgt een contour vervagend en grafisch effect.
MASTER-SOFT is zowel  geschikt voor meubilair als voor architecturale elementen in binnen- en buitentoepassingen zoals deuren, scheidingswanden, douchewanden, badschermen, ramen,  borstweringen etc. Zoals alle andere typen van het MASTERGLASS assortiment is MASTER-SOFT te harden en te buigen.

MASTER-SOFTMASTER-SOFT
MASTER-SOFT MASTER-SOFT werd bekroond met een een zeer hoge onderscheiding toegekend aan het beste internationale design: Red Dot Design Award "Best of the Best 2015".
De expertjury van deze grote internationale designprijs onderzocht dit jaar 4.928 producten, voorgedragen door 56 landen. De prijzen werden toegekend in 31 categorieën, waaronder "Materialen en oppervlakken" waarvoor MASTER-SOFT was ingeschreven. De "Best of the best"-prijs is de allerhoogste onderscheiding.

Beoordeling van de jury:

»An impressive design achievement has emerged here as a patterned glass of excellent quality. The way viewers can discern ever changing wave forms and movements in the glass surface is fascinating. The distinctive structure exudes a poetic appeal that enriches the environment and the lives of people around it. This patterned glass can be installed in both indoor and outdoor environments – as it challenges and inspires the creativity of architects and planners alike.«

 

U kunt hier de brochure MASTER-SOFT downloaden.
 

10/30/2015 - 09:27
Product