Results

LITE-FLOOR XTRA GRIP

Glazen vloeren combineren stijl en design met veiligheid en duurzaamheid.

 • Doorzichtig, doorschijnend, gekleurd design;
 • Stabiel bij breuk;
 • Anti-slip;
 • Voldoet aan de NEN-EN 12543.

LITE-FLOOR is gelaagd veiligheidsglas dat speciaal werd ontwikkeld voor vloerbeglazing en glazen traptreden. LITE -FLOOR is altijd samengesteld uit twee of meerdere glasbladen met daartussen twee of meerdere polyvinylbutyralfolies (PVB). Bij eventuele breuk zorgen de PVB-folies ervoor dat de glasfragmenten op hun plaats blijven. Afhankelijk van de te verwachten belastingen wordt de samenstelling van de beglazing bepaald.

LITE-FLOOR XTRA-GRIP is  uitgevoerd met een anti-slip effect die is verkregen door een speciale, zeer harde emaille zeefdrukprint die op het glasoppervlak wordt aangebracht.
De emailles zijn bestand tegen zowel mechanische als chemische belastingen. Hierdoor wordt de anti-slip kwaliteit langdurig gegarandeerd, afhankelijk van de toepassingslocatie en de gebruiksintensiteit.


Assortiment

De samenstelling van de vloerdelen is afhankelijk van verschillende parameters:

 • de locatie van de toepassing;
 • de afmetingen;
 • de belastingen;
 • het gewenste esthetisch effect.

Voorbeeld van beschikbare diktes en afmetingen:

Glasdiktes in mm Minimale afmetingen in mm Maximale afmetingen in mm
24, 28, 32, 38, etc. 200x500 1500 x 2200

* neem contact met ons op voor andere afmetingen.
 
De gewichtdragende glas elementen kunnen de aangegeven belastingen aan, zelfs bij eventuele breuk.
De factoren die gerelateerd zijn aan de afmetingen zijn onderhevig aan nationale regelgeving, en in het bijzonder aan specifieke onderzoeks- en rekenresultaten.
Het glastype en het veiligheidsniveau worden bepaald door de soort belasting en de frequentie ervan, de breedte-lengte verhouding en het type gebouw waar de vloer geïnstalleerd wordt.

►Twee veiligheidsniveaus

 • Normal safety -  voor toepassingen met een  lage belastingsgraad, zoals bijvoorbeeld in woningen e.d. , en/of met een potentiële valhoogte van minder dan 1,5 meter.
 • Reinforced safety -  voor toepassingen met een hoge belastingsgraad, zoals in publieke ruimtes, en/of met een potentiële valhoogte van meer dan 1,5 meter.

Overzicht veiligheidsniveaus

►Basisproducten

LITE-FLOOR kan niet uitgevoerd worden in uitsluitend gehard glas.
Mogelijke samenstellingen zijn met,

 • PLANICLEAR - helder floatglas;
 • DIAMANT - extra helder glas;
 • PLANIDUR - half voorgespannen veiligheidsglas; om de glasdikte te beperken van de vloerpanelen in het geval van grote afmetingen;
 • PARSOL - in de masse gekleurd glas (groen, grijs);
 • SATINOVO MATE - geëtst glas, met de geëtste zijde aan de onderkant van de vloer- of trapdelen;
 • SERALIT EVOLUTION - gezeefdrukt glas, met eventueel maatwerk motief.
 • MASTERGLASS - modern figuurglas, met de figurering aan de onderkant van de vloer- of trapdelen.
 • SECURIT CONTACT - slipvaste geharde beglazing, met de behandelde zijde aan de onderkant van de vloer- of trapdelen.
   

SECURIT CONTACT

 • SECURIT CONTACT EVOLUTION POINT - 50% van het oppervlakte wordt voorzien van verhoogde contactpunten;
 • SECURIT CONTACT EVOLUTION FLAT - de gehele oppervlakte wordt bedekt met anti-slip coating.

In overleg is het mogelijk speciale anti-slip patronen op haalbaarheid te onderzoeken.
 
Productiemogeiijkheden SECURIT CONTACT:

Glasdikte in mm Afmetingen in mm
 6, 8  2000 x 1000
10, 12 wij informeren u graag

 

► Tussenliggende folies

Beschikbare folies voor LITE-FLOOR zijn:

 • Standaard doorzichtig;
 • Ondoorzichtig;
 • Transparant gekleurd - STADIP COLOR
 • bedrukt met een digitaal beeld - STADIP PRINT

Toepassingen

LITE-FLOOR is geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Bij buitentoepassingen dient aandacht te worden geschonken aan de manier van plaatsen en afdichting.
LITE-FLOOR is uitsluitend voor het verkeer van personen. Het is niet bestand tegen andere permanente belastingen dan het eigen gewicht. Deze zeer veilige beglazing is uitermate geschikt voor toepassing in woningen, in kantoren en in publieke ruimtes als hotels, restaurants en winkels.

 • Beloopbare vloeren - als vul-element in een rondom dragende structuur;
 • Traptreden.

Voordelen

LITE-FLOOR.... gegarandeerd veilig en decoratief!

Regelgeving
LITE-FLOOR vloer- en trapdelen voldoen aan de eisen die gesteld worden in de NEN-EN-ISO 12543 | Glas voor gebouwen en Gelaagd glas en Gelaagd veiligheidsglas.

Design
Om een stijlvolle mate van transparantie te creëren kunnen de  vloer- of trapdelen uitgevoerd worden in transparant gekleurd gelaagd glas met STADIP COLOR, met een printfolie gelaagde beglazing STADIP PRINT of  met gelaagd glas voorzien van een maatwerk zeefdruk, SERALIT EVOLUTION.

Veilig
LITE-FLOOR is een gelaagde veiligheidsbeglazing. Bij barsten of breuk blijft het glas op de  PVB-folie plakken. Door de verschillende combinaties tussen het aantal glasbladen, glasdiktes en aantal folies is het mogelijk een variatie aan gelaagde veiligheidsbeglazingen samen te stellen die aan eisen voldoet voor de meeste toepassingen.

Anti-slip
Om het slipgevaar te beperken kan het bovenste glasblad van LITE-FLOOR uitgevoerd worden met de anti-slip gecoate geharde beglazing SECURIT CONTACT.


Verwerking & bewerking

Verwerking
Het maximum gewicht per volume bedraagt 1.000kg. Een goede randbewerking van de LITE-FLOOR vermindert de kans op breuk tijdens transport en de montage. De zichtbare randen worden gepolijst, de onzichtbare randen kunnen eenvoudig worden geslepen.

Plaatsing
De installatie van LITE-FLOOR vereist speciale en professionele aandacht: toleranties moeten bekeken worden, draagconstructies moeten vlak zijn, bevestigingen moeten nauwkeurig en zorgvuldig worden uitgekozen enz. De enige draagconstructie die wij adviseren is de onafgebroken draagconstructie aan de randen zoals hieronder weergegeven: De constructie dient zo stug te zijn dat mogelijke vervorming gelijk of minder is dan 1/500 van de lengte van de betreffende vloerzijde op het moment dat de vloer belast wordt.

Buiging in het midden van de vloereenheid onder belasting, mag 1/200 van de kleinste afmeting niet overschrijden met een maximum van 10mm. De draagbreedte is gelijk of groter dan 1,5 keer de dikte van het vloerdeel. Indien de vloerdelen dikker zijn dan 30mm is het acceptabel om de draagbreedte minimaal gelijk te laten zijn aan de breedte van de vloereenheid. De vloerdelen rusten op een flexibele verbinding die in de loop van de tijd niet zal uitharden. met een hardheid van ca. 70 tot 80 DIDC (ShoreA).
Bij vloerdelen die een lichte helling hebben zijn trapleuningen te overwegen. Aanvullend geldt dat de vlakheid van de draagconstructie geen tussenruimte mag vertonen van meer dan 2mm. Het bovenliggende oppervlak van de vloerdelen moet een gelijk niveau hebben als de volledige vloer, zonder belasting.
 
LITE FLOOR dient altijd beoordeeld te worden op het risico van thermische breuk, in het geval een in de buurt van de vloer zich een warmtebron (stralende elementen, spots, etc.) bevindt.
 

Interesse in dit product?