Results

HQ Building Glass BELUX

Een toonzaal van glasoplossingen

Ons doel was een kantoor te hebben waar al onze innovatieve producten aanwezig waren en zichtbaar voor iedere bezoeker of medewerker om zo de mogelijkheden en voordelen van de verschillende glastypes te kunnen ervaren.


Context

Saint Gobain Building Glass Belgium heeft de hoofdzetel voor de activiteiten in België laten transformeren naar een moderne werkplek. Het resultaat is een kantoor waar het aangenaam werken is, met veel lichtinval, een hoge graad van comfort en met kantoren die aangepast zijn aan de new way of working.

Eén van de uitgangspunten was om een uitnodigend kantoor te creëren, beschikbaar voor alle werknemers van de verschillende sites. Daarom werd er gezorgd voor een aantal flexibele werkplekken/bubbles alsook voor multifunctionele ruimtes waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten, overleg houden of een aantal uurtjes geconcentreerd werken.  

Dit alles deden we door zoveel mogelijk gebruik te maken van de eigen producten en door sterk in te zetten op duurzaamheid zowel voor de verbouwing als voor het dagelijks gebruik.

Zodoende zijn onze nieuwe kantoren, naast een aangename werkplek, ook een soort showroom voor klanten en architecten geworden.

HQ Anderlecht - CONTOUR


Producten

De grote vergaderzaal werd uitgerust met PRIVA-LITE, glas met controleerbaar doorzicht, die de gebruikers toelaat het privacy-niveau te kiezen.

STADIP PRINT, gelaagd bedrukt glas, en CONTOUR, gebogen glas, zetten de toon op het plateau.

STADIP PRINT wordt gebruikt om een aantal kleinere ruimtes af te scheiden van het plateau. Zo krijgen we voldoende privacy zonder afbreuk te doen aan de lichtinval.
CONTOUR wordt gebruikt als doorzichtige scheidingswand tussen het plateau en een tweede vergaderruimte.

Andere producten zoals PLANILAQUE MEMORY, een magnetisch schrijfbord in glas, MIRASTAR, de spionspiegel en MASTERSOFT COLOR IT, gelakt figuurglas, hebben allen hun plaats gevonden in onze kantoren.

Interesse in dit project?