Results

Hoogste gebouw van Nederland

Op 8 februari 2021 is de 49e etage bereikt en de beglazing geplaatst! Nog 8 etages te gaan.

De Zalmhaventoren wordt het hoogste gebouw van Nederland. Een 25 meter hoge architectonische mast maakt de in totaal 190 meter hoge woontoren tot een totale hoogte van 215 meter.

Op de twee bovenste lagen komt een horeca voorziening die uitzicht biedt over de stad en is voor het publiek toegankelijk. 

De ontwikkelingscombinatie Zalmhaven CV is de opdrachtgever van dit project en het ontwerp van Dam & Partners-architecten. De hoge toren gaat 256 appartementen bieden. In de lagere torens van 70 meter hoog worden 196 appartementen en 33 eengezinswoningen in de koop- en huursector gerealiseerd.

De bouw is officieel op donderdag 25 oktober 2018 van start gegaan. Het oude Nedlloyd Huis aan de Gedempte Zalmhaven is bijna klaar en de eerste heipalen zijn aangevoerd. De eerste woningen worden in 2022 verwacht.

Rollecate heeft van de BAM de opdracht gekregen voor de aluminium kozijnen en elementen gevels.
GLASSOLUTIONS B.V. | Gevelbouw mag de processing en levering uitvoeren van de gevelbeglazing waaronder ook een aantal state-of-the art zonnewarmtewerende Saint-Gobain producten, zoals de CLIMAPLUS COOL-LITE BRIGHT SILVER.

 

02/08/2021 - 12:46
Project