Results

Het juiste glas op de juiste plaats

Waar let je op voor de juiste glaskeuze?

Er zijn verschillende typen isolatieglas met ieder hun eigen prestaties op het gebied van de hoeveelheid daglicht die het doorlaat, de hoeveelheid warmteverlies van binnen naar buiten die het toestaat en/of de mate waarin het optimaal de gratis zonnewarmte moet benutten om de binnenruimte te verwarmen of juist zonnewarmte moet tegenhouden om het serre-effect binnen te voorkomen. Welke prestaties een belangrijke rol spelen voor de juiste keuze is afhankelijk van de gevel-oriëntatie.


Geveloriëntatie stuurt glaskeuze

De noord-oost zijde is de niet zonbelaste zijde van het gebouw. De zon schijnt hier minder vaak rechtstreeks naar binnen.Overweeg hier beglazing die veel daglicht doorlaat en combineert met de optimale benutting van gratis zonnewarmte-winst voor een bijdrage aan de natuurlijke opwarming van de binnenruimte.

De zuid-west oriëntatie is de zonzijde. Zomers die eerder beginnen, langer duren en warmer zijn, verhogen de behoefte aan een aangenamer, comfortabel en gezond binnenklimaat. Oververhitting heeft een negatieve impact op de gezondheid én op het energieverbruik voor koeling. Zonnewarmtewerende beglazing is daarom een belangrijke overweging en zeker geen overbodige luxe.

Deze energiezuinige woning in Emmen heeft is gebouwd met:

  • op de noord en oost gevel CLIMAPLUS ECLAZ ONE ECOTEC > dubbelglas met optimale thermische isolatie 1.0 Ug, minimaal warmteverlies via de glasranden door de warm-edge afstandhouder en een zeer hoge daglicht toetreding van 80%.
  • op de zonbelaste zuid en west gevel CLIMAPLUS COOL-LITE XTREME70/33 ECOTEC > dubbelglas met optimale thermische isolatie 1.0 Ug, minimaal warmteverlies aan de glasranden door de warm-edge afstandhouder en slechts 33% zonnewarmte toetreding

Energiezuinige woning Emmen

 

Energiezuinige woning Emmen

Glasleverancier

GLASSOLUTIONS B.V. | Noord

Contact

Interesse in dit product?