Results

Gevel weer fris

Fris nieuw aanzicht

In het centrum van Utrecht staat nu het sinds 2 jaar volledig gerenoveerde gebouw waarin De Bijenkorf gehuisvest is.
Vergeleken met de oude situatie die stamt uit 1980 is het nieuwe aanzien veel frisser, en veel transparanter. 

Hoewel anno 2020 dit geen nieuw project voor GLASSOLUTIONS is, zijn wij nog steeds trots op onze productbijdrage aan dit glazen juweeltje in de Utrechtse binnenstad.  


Project

Rijnboutt Architecten beoogde een een eigentijdse, transparante gevel voor het gebouw uit 1980 met aanzienlijk meer daglicht in het gebouw. Niet alleen ter bevordering van de sfeer binnen maar vooral ook van het welbevinden van de verschillende gebruikers.En vooral goed zicht bieden op de etalages. Het resultaat werd een vliesgevel uitgevoerd als klimaatgevel.

Vergeleken met de oude situatie geeft de nieuwe glazen gevel een opener uitstraling. In deze nieuwe opzet kan het warenhuis zich op de begane grond, eerste en tweede verdieping veel beter etaleren. Dankzij de vernieuwde gevel lijkt de aantrekkelijkheid voor het winkelend publiek en de interactie met de omgeving vergroot. En het restaurant dat nu op de tweede etage goed in het oog springt, werkt uitnodigend op het buiten passerend publiek.

Ook de kantoren op de hoger gelegen verdiepingen zijn duidelijker zichtbaar. Hier zijn de oorspronkelijke puien gehandhaafd maar zijn nieuwe borstweringen van geëmailleerd glas voorzien die bij de uitstraling van de verglaasde gevel van het gehele complex passen.

 

La Vie, Utrecht - De Bijenkorf
 

Logistiek hoogstandje

Voor menigeen die de Utrechtse binnenstad kent, begrijpt dat de aanvoer van de bouwmaterialen een immense uitdaging is geweest.  Vanwege de drukke busbaan voor het pand en de zorgen vanuit de omgeving voor de geluidsoverlast veroorzaakt door de bouwactiviteiten hebben de meeste sloop- en bouw werkzaamheden onder strikte voorwaarden in de nacht en vroege ochtend plaatsgevonden. 

Architect

Rijnboutt Architecten, Amsterdam

Website

Gevelbouwer

Blitta Gevelsystemen B.V., Venray

Website

Glasleverancier

GLASSOLUTIONS B.V. | Gevelbouw

Contact

Fotograaf

Roel Bosch

Contact

Beglazing

CLIMAPLUS COOL-LITE SKN176, met zonnewarmtewerende coating op low-iron extra helder DIAMANT glas.

CLIMAPLUS PLUG-IN ten behoeve van het volglazen gevelsysteem: semi structurele isolerend dubbele beglazing voor toepassing in een vliesgevel.

 

La Vie Utrecht - COOL-LITE SKN176


Producten

COOL-LITE SKN176 -CLIMAPLUS/CLIMATOP

Zonnewarmtewerende beglazing met hoog neutraal aanzicht.

DIAMANT

Extra helder glas voor een hoog neutraal doorzicht

Projecten

Vreugdenhil, Nijkerk

Bijzondere glazen gevel aan de Rijksweg A28

Interesse in dit project?