Results

Fokker Papendrecht

Nieuw HK Fokker Papendrecht

Fokker, het Nederlandse luchtvaartbedrijf en producent van vliegtuigonderdelen, krijgt in de tweede helft van 2019 een nieuw hoofdkantoor in Papendrecht. Het ontwerp is van AGS Architects uit Heerlen. Het gebouw is met ca. 6.500m2 vloeroppervlakte een toonbeeld van duurzaamheid geworden en biedt een comfortabele en prettige werkomgeving voor de 250 mensen die er komen te werken. Een modern gebouw zonder aardgasaansluiting. Een warmte-koudeopslag zorgt voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer. Zonnepanelen op de daken van de fabriekshallen leveren de electriciteit. 


Beglazing

Voor de circa 2.000m2 beglazing is de COOL-LITE SKN154 gekozen om de gewenste balans tussen ruime daglichttoetreding en zonnewarmtewering te bereiken.

Alle ramen zijn 4-zijdig in het systeemhuis gevat, enkele hoekruiten zijn uit esthetisch oogpunt voorzien van een glasoverlap. Een deel van de gevel is uitgevoerd met brandwerende beglazing. Rondom in de gevel zijn de borstweringen ook uitgevoerd met COOL-LITE SKN154. De COOL-LITE SKN154 heeft een neutraal aanzicht, een hoge lichttoetreding en doorzicht. Voor de realisatie van borstweringen met hetzelfde aanzicht als dat van de doorzichtbeglazing zijn zogenaamde shadowboxen toegepast.  Deze toepassing zorgt voor een dieptewerking in de gevel en bestaat uit een dubbele beglazing met als buitenblad de COOL-LITE SKN154 en als binnenblad donker geëmailleerd glas EMALIT EVOLUTION.

 

Fokker Papendrecht - COOL-LITE SKN154 borstweringen

Architect

AGS Architects - Heerlen

Website

Hoofdaannemer

Strukton Worksphere

Website

Gevelbouwer

De Groot & Visser BV - Gorinchem

Website

Glasleverancier

GLASSOLUTIONS Gevelbouw - Arnhem

Contact

Producten

COOL-LITE SKN154 -CLIMAPLUS/CLIMATOP

g 0.28 - TL 52% - Ug 1.0 / g 0.26 - TL 47% - Ug 0.6 | Zonnewarmtewerend met blauwig aanzicht

EMALIT EVOLUTION

Ondoorzichtig geëmailleerd gehard glas

Interesse in dit project?