Results

CLIMAPLUS COOL-LITE SKN183

Zonnewarmtewering en optimaal daglicht

Door langere, warmere zomers is het belangrijk dat glas helpt ongewenste zonnewarmte tegen te houden voor zowel het binnencomfort als voor energiebesparing op airconditioning.

Naast een aangenaam binnenklimaat is ook daglicht essentieel voor de gezondheid. Daglicht stuurt de biologische klok die lichaamstemperatuur,  bloeddruk en stofwisseling goed op het moment van de dag afstemt. Het werkt binnen activerend, beïnvloedt het humeur positief, én vermindert de behoefte aan kunstlicht.
GLASSOLUTIONS B.V. introduceert CLIMAPLUS COOL-LITE SKN183, dubbelglas met een warmte-isolatie van Ug 1.0 W/m2.K,  een zonwering van 60% (g 0.40) zonder dat het binnen merkbaar donkerder wordt door de hoge kleurneutraliteit en de hoge daglicht transmissie van 75%.

Binnen het COOL-LITE assortiment laat het in dubbelglas met de lichttransmissie van TL 75% het meeste daglicht door terwijl 60% van de zonnewarmte wordt tegengehouden.

 


Beschrijving

De COOL-LITE SKN183 is een selectieve, zonnewarmtewerende beglazing met de hoogste daglicht toetreding binnen het COOL-LITE assortiment.

Het doorzicht is helder en neutraal.

Toepassingen

Een ruimte waar veel daglicht binnenkomt heeft een positief effect op onze activiteit en welzijn.
In onderwijsinstellingen verhoogt daglicht het concentratievermogen van de leerlingen, en in ziekenhuizen draagt daglicht bij aan het herstelproces en de gezondheid in het algemeen.

Ook voor woningen waar de verhouding tussen de muren en hoeveelheid ramen beperkt daglicht doorlaat, is beglazing met optimale lichttransmissie een goede oplossing. Dat geldt ook voor kantoren met mechanische buitenzonwering. 

De COOL-LITE SKN183 komt ook goed tot zijn recht als de verticale beglazing in wintertuinen en serres.


Gamma

Gamma

COOL-LITE SKN183 is in CLIMAPLUS dubbelglas en in CLIMATOP drievoudig glas verkrijgbaar.

Standaard wordt het geassembleerd met de matzwarte warm-edge spacer ECOTEC.
Het warmteverlies door het raam (kozijn, afstandhouder en glas) wordt uitgedrukt in Uw met een waarde in W/m2.K. Hoe lager de Uw des te lager het warmteverlies door het raam. Vergeleken met de traditionele aluminium afstandhouder biedt de matzwarte warm-edge spacer ECOTEC een verbetering van 0.1 tot 0.3 W/m2.K, afhankelijk van de lengte-breedte verhouding van het kozijn en het kozijnmateriaal.

Bijkomend voordeel is dat de matzwarte ECOTEC niet opvalt in tegenstelling tot de in het glas reflecterende zilverkleurige aluminium afstandhouder.

Aan de unieke eigenschappen van de COOL-LITE SKN183 kunnen aanvullende COMFORT-functies worden toegevoegd:

GLASSOLUTIONS BV -Letselveiligheid

LETSELVEILIGHEID
Voorkomt ernstige verwondingen bij breuk

> COOL-LITE SKN183 SAFE

GLASSOLUTIONS BV - Geluidswering

GELUIDSWERING
Houdt lawaai buiten

> COOL-LITE SKN183 SILENCE

GLASSOLUTIONS BV - Inbraakvertraging

INBRAAKVERTRAGING
Houdt inbrekers langer buiten

> COOL-LITE SKN183 PROTECT

 

 

Door op de afbeelding te klikken zijn de Gamma brochures CLIMAPLUS en CLIMATOP te downloaden:

Gamma brochure CLIMAPLUS

 

Gamm brochure CLIMATOP

 


Voordelen

DAGLICHT

COOL-LITE SKN183 biedt primair als zonnewarmtewerende beglazing, het beste van daglicht met een lichttransmissie van 75%

Het is wetenschappelijk aangetoond: "daglicht heeft een positief effect op de productiviteit van mensen. Daglicht heeft een positieve invloed op de tevredenheid van mensen. Een voortdurend gebrek aan daglicht veroorzaakt gezondheidsproblemen. Mensen die werken in een ruimte waar daglicht ontbreekt, hebben hogere gehaltes aan stresshormoon in het bloed."

Het neurologisch instituut voor Neurowetenshappen (KNAW.nl) benadrukt zelfs het belang van daglicht voor 50-plussers en mensen in verzorgingshuizen. Met de toenemende leeftijd gaan de ogen verder achteruit en is  er te weinig licht voor de aan slijtage onderhevige  biologische klok. Iemand van 70 heeft 3 keer zoveel licht nodig als iemand van 20.
In verzorgingshuizen is het vaak te donker en door de mensen aan helder licht bloot te stellen wordt het oriëntatievermogen en het geheugen gestimuleerd.

THERMISCH COMFORT

Selectiviteit van een beglazing doelt op de verhouding tussen de hoeveelheid daglicht dat het doorlaat, ten opzichte van de hoeveelheid zonnewarmte dat het tegenhoudt. Een beglazing is pas "zeer performant" als de selectiviteit onder de 2,5 komt.

Dubbelglas CLIMAPLUS COOL-LITE SKN183 heeft een selectiviteit van 1.88. De zeer selectieve beglazing biedt bescherming tegen de zon en zorgt voor optimale thermische isolatie met de Ug van 1.0.

ESTHETIEK

De hoge lichtintensiteit en lage reflectie van deze neutrale beglazing zorgen voor een heldere sfeer binnenshuis, met een doorzicht dat een kleurecht uitzicht biedt.


Prestaties

GLASSOLUTIONS BV - Prestatietabel CLIMAPLUS CLIMATOP COOL-LITE SKN183

** Verhouding tussen lichttoetreding en de zonnefactor g:
hoe hoger deze waarde des te performanter is de zonnewarmtewerende beglazing met behoud van daglicht.


Producten

CLIMAPLUS COOL-LITE SKN145

Intense zonnewarmtewering en grote selectiviteit

CLIMAPLUS COOL-LITE SKN154

Selectieve zonnewamtewerende beglazing - laat 52% daglicht door en houdt 72% zonnewarmte tegen

CLIMAPLUS COOL-LITE SKN165

Selectieve zonnewamtewerende beglazing - laat 61% daglicht door en houdt 66% zonnewarmte tegen

CLIMAPLUS COOL-LITE SKN176

Zonnewarmtewerend topproduct, in grote afmetingen in geharde of halfgeharde uitvoering

CLIMAPLUS COOL-LITE SKN183

Zonnewarmtewering en optimaal daglicht

CLIMAPLUS COOL-LITE ST150

CLIMAPLUS COOL-LITE ST150 buigbare en hardbare zonnewarmtewerende beglazing

CLIMAPLUS COOL-LITE XTREME 60/28

Hoogselectieve zonnewarmtewerende beglazing

CLIMAPLUS COOL-LITE XTREME 70/33

Geniet van een uitzonderlijke transparantie met deze unieke zonnewarmtewerende beglazing

Interesse in dit product?

Vergelijkbare producten