Tools & Services

Alle ondersteuning voor de juiste glaskeuze.

Showmobiel

Gevelbeglazingen bekijken en beoordelen op uw locatie?


Saint-Gobain GLASSOLUTIONS Showmobiel op bouwlocatie
De keuze voor gevelbeglazing wordt bepaald aan de hand van de eisen die gesteld worden aan thermische isolatie, de zonnewarmtewering èn de esthetiek. Met name ten aanzien van de esthetiek, beïnvloeden de kleur en de reflectie van het glas het aanzicht, en daarmee het karakteristiek van de gevel . De geveloriëntatie waarin de beglazing wordt toegepast is weer van invloed op de intensiteit van de kleur of de reflectie van het glas. Om tot een juiste glaskeuze te komen, maakt de GLASSOLUTIONS Showmobiel mogelijk de voorgeselecteerde beglazingen op de bouwlocatie te tonen. Hiermee kan een realistisch beeld geschetst worden van de werking van het glas ten opzichte van de oriëntatie.

Saint-Gobain GLASSOLUTIONS Showmobiel op bedrijfslocatie
De GLASSOLUTIONS Showmobiel is ook uitermate geschikt en beschikbaar voor personeelspresentaties en klantendagen op de bedrijfslocatie van onze klanten. Het maakt het gemakkelijker uw verkoopteam eenvoudig te laten begrijpen dat glas niet zomaar glas is, en dat elk afzonderlijk glastype zijn eigen prestaties en aanzicht heeft. Wij zorgen voor een gedegen informatief en educatieve presentatie.

Neemt u contact met ons op voor de uitgebreide mogelijkheden.
Of download de brochure.

 

CalumenLive

CalumenLive is een simulatieprogramma  waarmee u  de prestaties op het gebied van lichttoetreding (Tl), zontoetreding (g) , thermisch isolatie (Ug) en reflecties (R)  van uiteenlopende beglazingen (enkelglas, dubbel- of drievoudig isolatieglas) van Saint-Gobain kunt berekenen of waarmee u de geschikte beglazing kunt vinden voor uw project op basis van prestatiewaarden.
Ook is andere nuttige informatie beschikbaar zoals de prestaties van geluidwerende beglazing (EN 12758 of gesimuleerde waarden), van veiligheidsglas (EN 12600) en van inbraakvertragend glas (EN 356).

CalumenLive biedt twee opties:

1. Uw beglazing configureren -  
Helpt de geschikte beglazing te vinden voor uw projecten. Aan de hand van de verschillende filters van CalumenLive klikt u de vereiste prestaties van uw project aan en vindt u de beglazing die het beste aan deze eisen voldoet.
2.  Uw beglazing beoordelen -  
Helpt de technische prestaties van uw beglazing te evalueren. Met de gebruiksvriendelijke interface bouwt u uw beglazing op en krijgt u de technische prestaties van de beglazing in een paar klikken.

Met CalumenLive vindt u het volledige Europese gamma Saint-Gobain beglazingen, zowel voor gevelbouw  als voor de woningbouw. Het is daarom beschikbaar in 14 talen en wordt afgestemd op de locatie van uw project. De beschikbaarheid van de beglazingen kan per land verschillen. Uiteraard  helpen wij u graag bij uw definitieve keuze.


Om CalumenLive kosteloos te kunnen gebruiken kunt u zich inloggen via de Log-in button. Deze vindt u bovenaan deze webpagina. 

 

Glas Compass

Bepaal de meest geschikte beglazing voor de woning met de Saint-Gobain GLASS COMPASS.

GLASS COMPASS voor iPad en smartphones is een unieke IT-applicatie waarmee snel en eenvoudig bepaald wordt welk glastype het beste presteert in de woning in relatie tot de geveloriëntatie en de omgeving.

De ‘Glass Compass’- applicatie stelt een aantal vragen met betrekking tot het huidige wooncomfort van de bewoner. Afhankelijk van dit resultaat geeft Glass Compass aan welk glastype de beste combinatie biedt van de diverse mogelijke glaseigenschappen als thermische isolatie, zonnewarmteweringgeluidswering, inbraakvertraging en letselveiligheid bij glasbreuk.

Deze uiterst gebruiksvriendelijke applicatie draagt met de beste glaskeuze bij aan een comfortabel binnenklimaat, energiebesparing en een veilige woonomgeving. En minder energiegebruik is niet alleen kostenbesparend, het beperkt de CO2 uitstoot en dat is goed voor het milieu!
Deze applicatie is geschikt voor de Androidplatform en beschikbaar in de Appstore van Apple voor de iPhone/iPad. Download kan via www.glass-compass.com of

1 | Ga naar de Android Market of de App Store met je smartphone, tablet of pc 2 | Zoek naar “Glass Compass
(App Store: Productiviteit; Android Market: Zakelijk)
3 | Download en installeer app

 

 

Besparingscalculator

Deze energiebesparingscalculator geeft een indicatie wat er bespaard kan worden door CLIMAPLUS met de thermische isolatiewaarde van Ug = 1.0 W/m2.K -  CLIMAPLUS ONE.