GLASCOM vitrines

De kunst van het presenteren

Wat maakt ons bijzonder

GLASSOLUTIONS Glascom is ruim 40-jaar actief in de presentatiewereld. Glascom houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en produceren van vitrines. Naast het inrichten van Musea en tentoonstellingen, fabriceert Glascom vitrines voor winkels en juweliers. Ook gekoelde wijnwanden op maat zijn door Glascom ontwikkelt. Particulieren die hun  bijzondere verzameling tot hun recht willen laten komen of op zoek zijn naar glazen meubels, weten Glascom te vinden.

Glascom biedt een scala aan mogelijkheden om voor elk denkbare uitdaging en situatie, een passende technische dan wel creatieve (glas)oplossing te vinden, waardoor objecten optimaal tot hun recht komen. De kennis en kunde van het team bepalen de kwaliteit van onze producten. Onze mensen en hun vakmanschap en gedrevenheid zijn dan ons  belangrijkste onderscheidend vermogen binnen de Glascom organisatie. Door onze jarenlange ervaring beschikken wij over de expertise die nodig is voor het ontwerpen, ontwikkelen en fabriceren van hoogwaardige presentatie- & vitrinesystemen.

Sinds 1980 maakt Glascom deel uit van de Koninklijke Saint-Gobain Glassolutions N.V.. Door de internationale garantie van de Saint-Gobain moedermaatschappij, het landelijke netwerk en een breed innovatief gamma van producten, is haar positie als solide, kwalitatieve en betrouwbare partner gewaarborgd.

Onze vitrines

In opdracht van musea, reizende exposanten, winkeleigenaren en particulieren ontwerpt en bouwt Glascom glazen vitrinesystemen voor vaste en wisselende collecties. Een vitrine van Glascom is bedoeld om waardevolle objecten tentoon te stellen en om deze te beveiligen of te beschermen tegen aanraking of klimaatinvloeden. Het voorwerp in de vitrine is altijd belangrijker dan de vitrine zelf.

Een goede vitrine ondersteunt de tentoonstelling door middel van verlichting, bescherming (conservering en beveiliging) en het juiste aanzicht. Het inzetten van het juiste type glas (bv. extra helder ontspiegeld glas), de constructie en het openingsmechanisme garanderen het beste zicht op het object. Glascom levert zowel standaardvitrines als maatwerk vitrines, om volledig te kunnen voorzien in de wensen van haar opdrachtgevers. Ook gekoelde op maat gemaakt wijnwanden en glazen meubels worden door Glascom gemaakt.

Het Glascom vitrine assortiment onderscheidt:

Configuratiemogelijkheden

De Glascom vitrines bestaan standaard uit inerte materialen en UV-verlijmde veiligheidsbeglazing. Alle vitrines hebben een stabiele constructie. Door het toepassen van speciale technieken en producten, kan Glascom in iedere presentatiewens voorzien. Denk hierbij aan inbraakwerendheid, luchtbehandeling, verlichting, glastypen, etc.. Om elk gewenst kenmerk van de vitrine te kunnen realiseren biedt Glascom vele configuratie mogelijkheden op het gebied van:

  • Beglazing
  • Beveiligen
  • Conserveren
  • Demontabel
  • Schappen
  • Verlichting

 

Contact

Saint-Gobain GLASSOLUTIONS Glascom Vitrines

Industrieweg 34 ▪ 3762 EK Soest
Postbus 134 ▪ 3760 AC Soest

T +31(0)33 4502890
E GMP@saint-gobain.com